Lees hier als je dit ook ervaart, en wat de oplossing is.

7 Redenen waarom jouw wavy hair niet clumpt

We willen allemaal mooi clumps want die houden de krullen mooi bij elkaar, maar voor krultypes 2A t/m 2C is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Hier onder een aantal redenen waarom je krullen niet (meer) clumpen.

1. Te weinig gebruik maken van een Deep Conditioner (masker)

Dit is een grote fout. Diepe conditionering is een must om prachtige clumps te creëren.

Bij voorkeur wekelijks als jij je krullen meerdere keren wast per week. Als jij 1x per week je krullen wast, dan 1x per 2 weken.

Als je consequent een masker overslaat, is elke hoop om je krullen te laten clumpen vervlogen.

Maar de manier waarop je het masker gebruikt is ook van belang.. 

Ja, er is een goede en een verkeerde manier om je krullen te conditioneren.

Gewoon een masker aanbrengen en er het beste van hopen, levert minimale resultaten op.

Als jij je krullen wilt behandelen met een masker begin je met je hoofd ondersteboven te houden en het water erdoorheen te laten lopen. Het gewicht van het water trekt je krullen samen en vormt natuurlijke clumps. Zorg ervoor dat alle haren kletsnat zijn.

Breng je masker royaal aan op de afzonderlijke clumps. Concentreer je tijdens het aanbrengen op de punten en eventuele ruwe plekken die je in de hele haarlok kunt voelen.

Zodra je de deep conditioner door je hele haar hebt aangebracht, druk je de krullen omhoog (squish to condish) en pulseer je aan de bovenkant.

Dek af met een douchemuts of warmtemuts en laat 30 minuten zitten.

2. Het product is te zwaar OF te licht voor jouw krullen

Het juiste product vinden voor jouw specifieke haar is essentieel. Dit kan frustrerend zijn, vooral in het begin, dus ik raad je aan producten te kiezen die geschikt zijn voor jouw haartype, ze een maand lang te gebruiken, verschillende applicatietechnieken uit te proberen en bij te houden hoe je haar erop reageert.

Als je golvend tot krullend haar hebt en zware boters en oliën gebruikt, is dat waarschijnlijk te zwaar voor je krullen. Het zal ze verzwaren en ervoor zorgen dat je krullen draderig worden, waardoor eventuele clumps worden afgebroken.

En als je haar super krullend is en je gebruikt een lichtgewicht product, zal het niet in staat zijn je krullen bij elkaar te houden omdat ze wat meer gewicht nodig hebben.

Het kan een beetje ontmoedigend zijn om de juiste producten te vinden, maar ik beloof je dat het de moeite waard is.

Hoe zit het dan met onze Styling Gel, die als 5e ingrediënt Shea Butter heeft en verderop ook nog een Avocado Oil... terwijl deze wordt aangemerkt als een lichtgewicht gel?

Het gaat om het percentage wat erin zit, het kan wel als vijfde ingrediënt staan, maar dat betekend niet dat er veel in zit.. de eerste ingrediënten, zoals de ingrediënten voor de hold hebben een veel hogere percentage omdat wij daar de nadruk op wilden leggen.. goede hold = hogere percentage ingrediënt.. de shea butter zit erin om je krullen een fijn gevoel en voeding te geven.

De gel is wel degelijk licht van gewicht, goed getest op fijn haar, en de bevindingen van andere krullenbollen beamen dit ook, gelukkig!

3.  Je borstelt je haar teveel

Je ziet erg veel krullenbollen met de Denman, Wet Detangeler Brush of kam met wijde tanden gebruiken, om mooie clumps te creëren. Dus ja hoezo je borstelt je haar teveel..??

Het is prima om je haar te ontwarren met een borstel als je je conditioner aanbrengt, maar probeer bij het stylen je handen te gebruiken, want borstelharen kunnen je krullen te veel scheiden, waardoor ze niet gaan clumpen.

Voor wavy's  is dan ook het advies om zoveel mogelijk je handen te gebruiken in plaats van kammen of borstels.

Dit hoeft niet voor iedereen te gelden, het is ook afhankelijk van andere factoren zoals dik of fijn haar. Probeer het uit zodat jij zelf kunt ervaren waar jij de mooiste clumps bij krijgt die er ook in blijven zitten..

4. Je haar is niet nat genoeg bij het aanbrengen van stylingsproducten

Producten aanbrengen op haar dat niet volledig verzadigd is, kan je clumps-potentie in de war sturen. Als je haar niet volledig nat is, worden de producten niet gelijkmatig verdeeld. Dit betekent dat je een aantal platte secties krijgt, minder klitten en meer pluis.

Breng je stylingproducten direct uit de douche aan als je haar kletsnat is. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling wat later leidt tot minder pluis.

5. Geen producten aanbrengen bij de wortels

Het gaat misschien in tegen wat je altijd hebt geloofd/gehoord, maar producten aanbrengen tot aan de wortel kan echt helpen bij het vormen van clumps.

Draai je hoofd ondersteboven, begin met de sectie die het dichtst bij je wortels zit en breng je stylingproducten aan voordat je je haar naar beneden werkt.

6. Proteïne- moisture balans is uit verhouding

Dit is zo belangrijk.. onze Amazing Curls lijn bevat geen proteïne, maar dat houdt niet in dat je krullen hier ook zonder kunnen.. onze druppels zijn echt een must-have om deze bij de Amazing Curls te gebruiken. Teveel moisture pakt op langer termijn niet altijd goed uit.. zodra je krullen wat brozer voelen, meer pluis ervaart, en de clumps blijven er niet in zitten, dan is het tijd om de druppels toe te voegen in je masker, cream of gel. Wil je gelijk resultaat zien, breng ze dan rechtstreeks aan op vochtig haar. Zijn je krullen blij dan zul je zien dat de krullen meer clumpen en strakker gaan krullen.

7. Je hebt een knipbeurt nodig

Is je haar te zwaar en verzwaart het je golven? Dan is het misschien tijd om een afspraak voor je haar te maken. Het is makkelijk om te denken dat je je haar niet meer hoeft te knippen omdat je geen hitte en droogproducten meer gebruikt - maar dat is niet zo, dat heb je wel!

Boek een afspraak om gespleten punten weg te werken en vraag je kapper om wat laagjes toe te voegen om je haar lichter te maken. Hierdoor zullen je golven gemakkelijker clumpen.

CONCLUSIE:

Krullen laten clumpen gaat niet van de ene op de andere dag. Het vergt inzet en consistentie om je krullen op natuurlijke wijze mooie clumps te laten vormen.

Door de juiste producten voor je krultype te gebruiken, je krullen de juiste proteïne-vochtbalans te geven en je haar supernat te maken, maak je een geweldige start!

Terug naar blog