beste gel voor krullend haar, geschikt voor alle haartypes

DE BESTE GEL VOOR KRULLEND HAAR!

CURLS FOR DAYS! 

Ik hoor je denken: krullen en gel.. huh?! Nee, niet die gele pot gel van vroeger, maar een speciale CG approved gel die ervoor zorgt dat je krullen blijven zitten en minder pluizen dan wanneer er geen product inzit. 

Als laatste stap in je routine gebruik je een CG gel. Doordat de gel hard opdroogt, blijven je krullen in vorm, zakken ze minder snel uit en heb je minder last van pluis. Maar hoe kies je dan een goede gel voor jouw waves of krullen? Lees het hieronder! 

KEN JE HAAREIGENSCHAPPEN: 

Iedere gel bevat andere ingrediënten en is anders qua structuur. Daarnaast is er veel aanbod. Om de juiste gel te kiezen is het belangrijk je haareigenschappen te kennen. Dit hangt samen met de porositeit en de elasticiteit van je haar. Daarnaast is het krultype belangrijk, opgevolgd door je haardikte. 

Porositeit: Heb jij beschadigd haar door hitte of verven? Dan is de kans groot dat jouw haar beschadigd is en je een hoge porositeit hebt. Is jouw haar super gezond en droogt het erg langzaam als het nat is? Dan is de kans groot dat jij een lage porositeit hebt.

Elasticiteit: Doormiddel van de rek-test kom je erachter of je haar elastisch is of niet. Maak 1 haar goed nat met water, pak het tussen 2 vingers en trek het uit elkaar. Knapt jouw haar vrijwel direct? Dan heb je een lage elasticiteit. Dit haar heeft vocht te kort. Kun je de haar een paar centimeter uit elkaar trekken en hij daarna? Dan heb je een hoge elasticiteit. Dit haar heeft een vocht overload. 

Haardikte: houd 1 haar tegen het licht aan, kun je deze bijna niet zien? Dan heb jij dun haar. Je zou lichte producten moeten gebruiken. Is de haar heel goed te zien? Dan heb jij dik haar en kun je wat zwaardere producten gebruiken. 

Nu je je haareigenschappen weet kun je gericht de juiste gel kiezen. Want een gel gebruiken heeft veel voordelen. Het zorgt namelijk voor een betere kruldefinitie en dat het vocht in het haar behouden blijft. Het is namelijk een afsluitend laagje. 

AANBEVOLEN GELS PER HAARTYPE: 

Hoge porositeit: Kijk naar gels met proteïne. Of gebruik onze Amazing Curls Styling Gel tezamen met de Proteine Druppels. Van deze gel hoef je maar een klein beetje te gebruiken. Het is aan te raden het te verdunnen met water. 

Lage porositeit: Kijk naar lichte gels zonder proteïne. Onze Amazing Curls Styling Gel is een lichte gel en zorgt voor glans en gedefinieerde krullen. Hij heeft een strong hold. 

Hoge elasticiteit: Dit haar rekt mee en bevat veel vocht. Pas op voor een moisture overload. Een moisture overload kan ervoor zorgen dat je krullen uitzakken. Er is namelijk een tekort aan proteïne. 

Lage elasticiteit: Dit haar heeft een vocht tekort en daarom is onze moisture Styling Gel een prima gel voor lage elasticiteit.

MANIEREN OM GEL AAN TE BRENGEN: 

Zorg er al eerste voor dat je op schoon haar begint. Was je haren met shampoo, gevolgd door conditioner en eventueel een leave-in conditioner om je haar te verzorgen. Breng vervolgens een krullen gel aan op goed nat haar! 

Raking techniek: neem wat gel tussen je handen, verdeel je vingers door je haar heen. Van de punten tot 5 cm van de hoofdhuid. Smeer het nooit bovenop je hoofdhuid!
Praying hands techniek: smeer de gel uit over je handen en zet je handen vlak tegen elkaar. Alsof je aan het bidden (praying) bent. Doe dit met plukken haar tussen je handen en verdeel van onder naar boven.
Scrunch techniek: neem gel tussen je handen en knijp de gel (en water) uit het haar: Dit kan met je handen gevolgd door een katoenen t-shirt of  microvezelhanddoek om overtollig product en water uit het haar te knijpen. 
Squish to condish techniek: sta je nog in de douche? Bij deze techniek is de bedoeling dat je haar kletsnat is (aan te bevelen bij hoge porositeit) of vochtig (aan te bevelen bij lage porositeit) genoeg is om een squish geluidje te horen. Knijp de gel op goed nat of vochtig haar in, zodat je een squish geluid hoort. Heb je het idee dat de gel verdwijnt? Pas de methode dan 2 keer of vaker toe. Let op, bij deze techniek heb je vaak meer gel nodig dan bij de bovenste technieken. 

Terug naar blog