Jeukende hoofdhuid? Niet met deze CG Shampoo! - CG Curls

Jeukende hoofdhuid? Niet met deze CG Shampoo!

Waarom kun je last hebben van een jeukende hoofdhuid?

We lezen het best veel, jeuk en schilferige hoofdhuid, Een aantal oorzaken kunnen zijn:

  • stress
  • verandering in hormonen
  • temperatuurverschillen
  • gebruik van bepaalde shampoos

Raadpleeg altijd je huisarts als je extreme klachten ervaart.

Hoe belangrijk zijn ingrediënten in een shampoo?

Erg belangrijk! Hier zijn enkele ingrediënten die bij sommige mensen jeuk of huidirritatie kunnen veroorzaken: Volg je de CG methode dan kun je sowieso al een paar skippen.

1. **Natriumlaurylsulfaat (SLS) en natriumlaurethsulfaat (SLES):** Deze sulfaten worden vaak gebruikt als reinigingsmiddelen in shampoo, maar ze kunnen bij sommige mensen droogheid, jeuk en irritatie van de hoofdhuid veroorzaken.

2. **Parabenen:** Sommige mensen zijn gevoelig voor parabenen, die als conserveermiddelen worden gebruikt. Ze kunnen huidirritatie, roodheid en jeuk veroorzaken.

3. **Fragrance (Geurstoffen):** De geurstoffen in shampoo kunnen allergische reacties en jeuk veroorzaken bij mensen met gevoelige huid of allergieën.

4. **Methylisothiazolinone (MIT):** Dit conserveermiddel kan allergische contactdermatitis veroorzaken, wat zich kan uiten als jeuk en huiduitslag.

5. **Formaldehyde-releasers:** Sommige shampoos bevatten formaldehyde-releasers als conserveermiddelen, en deze kunnen bij sommige mensen huidirritatie en jeuk veroorzaken.

6. **Propyleenglycol:** Dit is een vochtinbrengend middel dat soms huidirritatie kan veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid.

7. **Kleurstoffen:** Kunstmatige kleurstoffen kunnen bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken, inclusief jeuk en huiduitslag.

8. **Alcohol:** Sommige shampoos bevatten alcohol, wat de hoofdhuid kan uitdrogen en jeuk kan veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige hoofdhuid.

Sodium Lauroyl Methyl Isethionate in onze Shampoo

Als 2e ingrediënt heeft onze "Clarifying" Shampoo dit ingrediënt wat jou kan helpen om van je jeuk af te komen als het te maken heeft met het gebruik van bepaalde shampoo's.

Wat is Sodium Lauroyl Methyl Isethionate?

Sodium Lauroyl Methyl Isethionate is een in water oplosbare, van kokosnoot afgeleide, oppervlakte-actieve stof die toevallig ook sulfaatvrij is. Dit ingrediënt is een ongelooflijk milde oppervlakte-actieve stof en wordt beschouwd als een van de veiligste op de markt.

Waarom wordt het gebruikt?
Oppervlakte-actieve stoffen worden in de meeste reinigingsproducten gebruikt omdat ze ontvetten, oliën en vetten emulgeren en olie in suspensie brengen zodat het kan worden weggespoeld. En terwijl sommige oppervlakte-actieve stoffen uitdrogend en irriterend kunnen zijn, is Sodium Lauroyl Methyl Isethionate mild en zacht gebleken. Dit komt omdat het een ingrediënt is met grote moleculen, wat betekent dat het de huid niet kan binnendringen en dus ook niet irriteert.

Een ander voordeel van Sodium Lauroyl Methyl Isethionate is dat het schuimt. Dankzij dit ingrediënt levert onze shampoo een geweldige waservaring, omdat het een natuurlijk schuim creëert dat niet onderdoet voor welke niet-natuurlijke shampoo op de markt dan ook.

Hoe veilig is het?
Met een EWG score van 1 wordt Sodium Lauroyl Methyl Isethionate beschouwd als zeer veilig, niet giftig, niet irriterend en biologisch afbreekbaar.

Wij willen onderstaande chat gesprek even met je delen, gelukkig heeft zij geen last meer van jeuk!

jeukende hoofdhuid

 En wat betekend onze parfum in de shampoo?

In bovengenoemde lijst staat ook parfum.. parfum staat in de top 10 van de ingrediënten van onze Clarifying Shampoo. Alhoewel met maar 1% bevat van de totale formule kun je hier wel van schrikken. 

Maar wees gerust! De parfum die erin zit is voor 99% non-sensitive, wat inhoudt dat merendeel geen irritatie krijgt van deze parfum.

Ervaar jij jeuk, probeer dan eens onze shampoo, verkrijgbaar in 200 ml en 50 ml.

En wist je dat deze shampoo ook geschikt is voor steil haar? We hebben het getest en dit zijn de reacties op wie we het getest hebben: "Hoef mijn haar niet meer te borstelen, meer glans, wordt niet vet!"

Terug naar blog