krullen vanaf de hoofdhuid

KRULLEN VANAF DE HOOFDHUID: TIPS!

BLIJFT JOUW HAAR STEIL AAN DE HAARAANZET? NIET MEER MET DEZE TIPS!

Je hebt een geslaagde wasdag, je krullen zitten mooi, alleen beginnen ze pas vanaf het midden van je haar. Het kan natuurlijk zo zijn dat het haar aan de haaraanzet gewoon steiler is, maar je kunt het wel positief beïnvloeden door deze tips. 

  1. Spoel je conditioner ondersteboven uit in de douche. Heb je je conditioner een paar minuten laten intrekken? Gooi je haar voorover en spoel het ondersteboven uit. Dit zorgt ervoor dat de wortels van je haar tegen de richting in gaan staan, waardoor je ook nog eens volume krijgt. 
  2. Squish to condish. Heb je conditioner in je haar en spoel je het onderste boven uit? Probeer dan de squish to condish methode. Spoel wat conditioner uit, ga voorover hangen en knijp de producten uit je haar. Knijp goed bij de haaraanzet, zodat je de krullen daar activeert. 
  3. Secties in je haar maken tijdens het stylen. Om je haarproducten zo goed mogelijk te verdelen, is het aan te raden je haar te verdelen in secties als je stylingproducten aanbrengt. 
  4. Root clipping. Ben je klaar met het stylen van je krullen en is het klaar om te drogen? Neem wat knipjes en zet je plukjes haar bij de scheiding 'vast'. Zorg dat de knipjes je haar omhoog duwen. De knip zorgt ervoor dat je haren opdrogen zoals jij het hebt vastgezet. 
  5. Denman Brush gebruiken voor volume. Gebruik een Denman Brush om je haar te definiëren. Kam secties van je haar omhoog nadat je stylingproducten hebt aangebracht, zodat je haar niet op de hoofdhuid blijft liggen. 
  6. Producten aanbrengen op goed nat haar. Je stylingproducten verdunnen automatisch als je veel vocht gebruikt tijdens het aanbrengen van producten. Zo voorkom je dat de producten je haar verzwaren en dus niet willen krullen vanaf de wortel. 
  7. Scrunch, scrunch, scrunch! Dit kan een krullenbol nooit genoeg doen. Deze techniek zorgt ervoor dat je je krullen activeert als het nat is en stylingproducten zijn aangebracht. Vergeet ook niet om goed te knijpen bij de hoofdhuid! 
  8. Extra gel aanbrengen als je haar aan het drogen is. Ultieme tip voor meer definitie van je krullen bij de aanzet.. Extra gel aanbrengen als het aan het drogen is. Is je haar voor 60% droog? Voel je dat het nog een beetje nat is, 'glaze' dan extra gel over je haren en scrunch het daarna. Je zult zien dat je meer definitie krijgt en extra curl clumps. 

 

Door: Merel Mulderij

Terug naar blog