5 TIPS OM JE KRULLEN TE BESCHERMEN IN DE ZOMER!

5 TIPS OM JE KRULLEN TE BESCHERMEN IN DE ZOMER!

5 TIPS OM JE KRULLEN TE BESCHERMEN IN DE ZOMER!

Zomer betekent zon, heerlijk! Maar veel zon betekent ook droge en beschadigde krullen. Dit herkennen we vast allemaal wel, je bent in een warm land en je krullen drogen uit door het zwembad, zon en zee. In dat geval zijn deze verzorgingstips super belangrijk.

  1. Moisture toevoegen aan je routine

Moisture, je hoort het vaak voorbij komen en het klinkt logisch, want moisture is letterlijk vertaald ’vocht’. Je krullen kunnen er niet zonder. Producten toevoegen aan je routine die vocht toevoegen is dus erg belangrijk. Onze tip is om sulfaat vrije producten te gebruiken als je deze tip goed wilt volgen. Sulfaat vrije producten maken de hoofdhuid namelijk niet droog en zijn beter voor de voeding van het haar. Gebruik een CG vriendelijke shampoo en doe 1 keer per week een voedend masker in je haar. Zorg er dus voor dat je een masker, onze All-in-One Treatment mee op vakanatie neemt. Deze zorgt dat je krullen goed gevoed en gehydrateerd worden.

  1. Bescherm je krullen tegen chloor

Chloor is een desinfectiemiddel en kan je haar poreus maken. Toch is het simpel je haar te beschermen tegen chloor. Het enige wat je doet is je krullen spoelen met kraanwater voordat je het zwembad ingaat! Doordat er ‘schoon’ water in je haar zit, slagen zout en chloor er minder goed in om je haar binnen te dringen.

Toch is dit niet genoeg omdat sommige stofjes kunnen doordringen en ervoor zorgen dat je krullen alsnog droog zullen worden. Daarom is het aan te raden om na het zwemmen je haren weer uit te spoelen met normaal water en eventueel een conditioner in je haar te doen om het te voeden.

  1. Bescherm je krullen tegen de zon

Een simpele maar effectieve manier om je haar zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon is door het dragen van een petje, bandana of hoed. Heb je liever geen pet op je hoofd? Draag je krullen in een knot of maak vlechtjes in je haar.

Heb je nat haar? Pas op voor de zon!

Waterdruppels vergroten niet alleen het brandende effect op je huid, maar ook op je haar. Heb je net een verfrissende duik in het zwembad genomen? Droog je haar dan met een (microvezel)handdoek of leg een doek over je krullen heen als je gaat zonnen.

  1. Olie gebruiken

Je kunt vocht in je haar behouden door het te sealen met een Sealende olie. Hoe gebruik je een olie? Het is aan te raden dit te doen volgen de LOG methode: Als je je haar hebt gewassen en je stylingroutine doet, breng je eerst een leave-in conditioner aan. Als tweede stap neem je wat olie tussen je handpalmen en verdeel je dit door de punten. Als laatste breng je een gel aan. Door je haren te sealen blijft het vocht langer in je krullen behouden.

  1. Ná je vakantie

Je bent weer in Nederland en zet de verzorging van je (droge) krullen gewoon door. Wat kan helpen om chloor, zout en zand uit je haar te wassen is door een final wash te doen. Sulfaat zorgt ervoor dat alles goed gereinigd wordt. Volg daarna wel met een masker met proteïne of vocht en laat dit 10 minuten intrekken.

 

Door: Merel Mulderij

Terug naar blog