krultype2 Wavy

KRULTYPE 2: WAVY

Je bent erachter gekomen dat je krultype 2 hebt! Dit krultype is te herkennen aan golven in het haar of S vormige krullen. De krullen zijn redelijk los en groot en zijn ‘S’ vormig. De types zijn nog onder te verdelen in A, B en C.

Type 2A - licht golvend haar

Mensen met dit krultype denken vaak dat ze steil haar hebben, totdat ze de CG methode proberen en producten voor krullend haar gaan gebruiken. Dit krultype heeft een lichte slag, maar het is ook vrij makkelijk steil te maken. Dit haar heeft een fijne en losjes warrige textuur. Het haar is bijna recht maar heeft toch een licht golvende structuur.  

Type 2B – golvend

Type 2B is al wat sterker golvend dan type 2A. Wel valt het haar nog vrij recht vanaf de aanzet en begint de slag vanaf de midden lengtes tot in de punten van het haar. Dit krultype heeft dus een grove slag en heeft de neiging pluizig te worden als er niets mee gedaan wordt. 

Type 2C – ‘S’ vormig 

Type 2C begint vaak te krullen vanaf de haaraanzet met een sterke slag. Het is een goed gedefinieerde S vormige krul. Sommige plukken kunnen wat steiler zijn, zoals bijvoorbeeld de onderlaag, maar er kunnen ook juist een aantal sterk gekrulde 3A krullen tussen zitten. 

HOE VERZORG IK MIJN KRULLEN EN WELKE PRODUCTEN GEBRUIK IK?

Voor krultype 2 is het aan te raden niet te veel stylingproducten te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je krullen uitzakken omdat je haar te zwaar wordt.  Gebruik dan ook een stylingproduct met een goede hold, een strong hold gel bijvoorbeeld. Een mousse kan ook fijn zijn als je slag hebt. Onder de gel of mousse zou je een leave-in conditioner kunnen gebruiken. Een leave-in conditioner is vaak wat lichter dan een curl creme, een lightweight leave-in is fijn voor krultype 2. 

Daarnaast zou je een Denman brush kunnen proberen om de krul wat meer te stimuleren en dit kan ook helpen voor wat meer volume.

 

krultypes

 

Door: Merel Mulderij

Terug naar blog