Krultype 3 Curly

KRULTYPE 3: CURLY

Je bent erachter gekomen dat je krultype 3 hebt! Dit krultype is te herkennen aan de duidelijke spiraal vormige krullen in het haar. De krullen zijn ‘S’ vormig of gevormd tot pijpenkrullen. De types zijn nog onder te verdelen in A, B en C. 

Type 3A - Grove krul, duidelijk s patroon

Mensen met dit krultype hebben duidelijk krullen. De krullen zijn redelijk groot en wat losser en grover dan type 3B. 

Type 3B – Grote spiraal krullen 

Type 3B is al wat sterker krullend dan type 3A. Het zijn spiraalvormige krullen, variërend van opverende ringkrulletjes tot strakke kurkentrekker krullen. Dit krultype is moeilijk steil te maken. Deze krullen glanzen over het algemeen niet zo veel en de structuur kan vrij grof zijn. 

Type 3C – Kleine spiraal krullen 

Type 3C is een kleine gedefinieerde spiraal vormige krul. Dit krultype heeft veel volume en is moeilijk steil te maken. Ze kunnen soms krimpen en er korter uitzien dan ze echt zijn. 

HOE VERZORG IK MIJN KRULLEN EN WELKE PRODUCTEN GEBRUIK IK?

Voor krultype 3 hoef je niet per se lichte producten te gebruiken, maar gebruik ook niet té zware producten. Dit zorgt er namelijk voor dat je krullen uitzakken omdat je haar te zwaar wordt. Maar dit krultype kan wel wat zwaardere producten hebben dan type 2. Probeer veel uit om te kijken wat voor jou werkt. Gebruik een leave-in conditioner of krullen creme voor extra hydratie en verzorging en een gel om de krullen op hun plaats te houden en pluis tegen te gaan. De LOC (Liquid-Oil-Cream) methode is een methode die goed toe te passen is voor krultype 3 krullen. Dit zorgt ervoor dat het haar goed gehydrateerd blijft. 

Daarnaast zou je een Denman brush kunnen proberen om de krul wat meer te stimuleren en dit kan ook helpen voor wat meer volume. 

 

Krultype3: Curly

 

Door: Merel Mulderij

Terug naar blog