Krultype4: Coily

KRULTYPE 4: COILY

Je bent erachter gekomen dat je krultype 4 hebt! Dit krultype is te herkennen aan de vaak dikke structuur en heeft veel vocht nodig. De krullen zijn strak en dicht en hebben een sterk S of Z patroon. De krullen zijn zeer kwetsbaar en gevoelig voor haarbreuk, ook krimpen de krullen behoorlijk in 'shrinkage'. Kroeshaar heeft in vergelijking met golvend haar en krullend haar de meeste tijd en aandacht nodig. Zorg ervoor dat het haar genoeg vocht krijg door olie te gebruiken, het haar te stomen, sealen en leave-in conditioner of krullen cream te gebruiken. De types zijn weer onder te verdelen in A, B en C. 

Type 4A - kroeshaar met losse krul

Mensen met dit krultype hebben veel volume en de krullen zijn veerkrachtig en van fijne structuur. Het zijn redelijk strakke, spiraalvormige krullen met een ‘S’ patroon maar ze zijn wat losser dan type 4B krullen. 

Type 4B – kroeshaar met dichte krul

Type 4B is nog wat strakker krullend dan type 4A. 4B krullen hebben vaak een scherp Z patroon. Ze zijn vrij klein en strak en hebben soms weinig definitie.

Type 4C – kroeshaar met erg kleine krullen

Type 4C heeft nóg kleinere krullen. Deze krullen zijn vaak zo dicht, dat je ze bijna niet kunt onderscheiden. Ook is krultype 4C nog wat meer vatbaar om te krimpen, hierdoor heeft het super veel volume. 

HOE VERZORG IK MIJN KRULLEN EN WELKE PRODUCTEN GEBRUIK IK?

Voor krultype 4 is het erg belangrijk het haar goed te hydrateren, door het gebruik van maskers en oliën. Dit krultype kan goed zware producten gebruiken. Probeer veel uit om te kijken wat bij jou werkt, misschien werkt een licht product ook juist wel heel fijn. Gebruik een leave-in en/of krullen cream voor extra hydratie en verzorging. Gebruik een custard of gel om de krullen op hun plaats te houden en pluis tegen te gaan. De LOC (Liquid-Oil-Cream) methode is een methode die goed toe te passen is voor krultype 4 krullen. Dit zorgt ervoor dat het haar goed gehydrateerd blijft. 

 

krultype4: Coily

 

Door: Merel Mulderij

Terug naar blog