uitgezakte krullen

UITGEZAKTE KRULLEN | 6 TIPS VOOR LANGDURIGE KRULLEN

Uitgezakte krullen zijn super vervelend. Je hebt zo goed je best gedaan tijdens je wasdag, zakken je krullen na een aantal uur weer uit. Dit kan verschillende redenen hebben: je gebruikt te veel product, te zware producten, hebt last van build-up, gebruikt geen proteïne, of föhn enz enz. 

Met deze tips voorkom jij dat jouw krullen na een paar uur weer uitzakken. 

TIP 1: KNIP LAAGJES IN JE HAAR

Het is zo belangrijk om een goede shape in je haar te hebben. Vindt een goede krullenkapper bij jou in de buurt, die weet hoe je laagjes knipt in het haar. .

Wat vraag je dan aan de kapper?

Natuurlijk is de krullenkapper goed in zijn/haar vak. Laat je vooral door je kapper adviseren. Zij bekijken en voelen je krullen, en kunnen aan de hand daarvan bepalen welke shape het meest geschikt is voor jouw krullen. Vraag of de kapper de bovenste laag van je haar korter wil knippen dan de onderkant. Dit zorgt ook voor extra volume omdat er 'lucht' in je krullen wordt geknipt. 

Je krullen kunnen overigens wel even van slag zijn als het net geknipt is. Geen paniek! Dit duurt maximaal 2 weken, na een paar keer stylen zul je zien dat je haar weer krult of beter krult dan voorheen. 

 

TIP 2: GEBRUIK PRODUCTEN MET PROTEÏNE

Snel uitgezakte krullen kunnen ook duiden op een te kort aan proteïne in je haar. De balans tussen proteïne en vocht is heel belangrijk, om je krul goed te laten krullen. 

Bij te veel vocht (te weinig proteïne), rekt je haar erg mee en veert het niet terug in de krul. Hierdoor zullen je krullen uitzakken en kunnen ze heel zacht aanvoelen. Ieder haar heeft dus proteïne nodig, maar het ene haar meer dan het andere.

Heb jij erg beschadigd haar? Gebruik dan minimaal 1x in de week een masker met proteïne. Dit kun je doen door onze All-in-One Treatment te mixen met de proteinde druppels.

Is jouw haar niet beschadigd? Ook dan heb je eens in de zoveel tijd proteïne nodig. 

 

TIP 3: GEBRUIK GENOEG PRODUCTEN OP JE WASDAG

Je kent misschien de term less = more als je met krullen producten je haar styled. Echter moet je ook niet te weinig product gebruiken. Verdeel je haar in secties, 4 of 6 delen. Neem een erwtje op goed nat haar, verdun het product eventueel met water in je hand. Ga zo door tot je ieder strookje van je haar hebt gevuld met product. Gebruik liever meer gel dan leave-in/creme! 

Is je haar 80% droog? Je kunt nog extra gel toevoegen door wat gel over je haar te glazen en te scrunchen. Dit zorgt voor extra definitie en hold. 

*Vermijdt zware producten zoals krullen cremes waar in de eerste 5 ingrediënten boters of oliën inzitten zoals Black Castor of Avocado oil.

 

TIP 4: BESCHERM JE KRULLEN IN DE NACHT

Om je krullen langer mee te laten gaan, is het belangrijk dat je je krullen  's nachts beschermt. Je wilt ze natuurlijk niet helemaal verpesten omdat je wild slaapt. Het is sowieso aan te raden met een losse hoge staart in te slapen, ook wel de pineapple staart genoemd.

Heb je geen lang haar waar een staartje in kan? Dan zijn er natuurlijk ook tools zoals een satijnen bonnet of een satijnen kussensloop. Dit is super zacht voor je haar en hier krijg je minder klitten van. Het scheelt enorm met refreshen de volgende ochtend. 

 

TIP 5: GEBRUIK EEN STYLING BORSTEL TIJDENS JE WASDAG, DIT ZORGT VOOR DEFINITIE

Het verdelen van je haar in secties en het verdelen van stylingproducten in je haar met een borstel zoals de Denman Brush, zorgt voor extra definitie. Al voelt dat misschien niet altijd zo! Een stylingborstel helpt met het verbeteren van de krullen in je haar. 

Een tangle teezer, een wat bredere borstel is ook erg fijn om te gebruiken terwijl je je stylingproducten aanbrengt op nat haar. Met zo'n borstel ben je ook sneller klaar! 

 

TIP 6: GEBRUIK STRONG HOLD GELS

Natuurlijk is het ook belangrijk om goede gels te gebruiken die je krullen de gehele dag op zijn plek houden. Een gel om het haar te definiëren en om glans te geven. Onze Styling Gel heeft een strong hold en geeft glans aan je krullen.

Succes met je krullen! 

 

Terug naar blog