Over de Oprichtster

Mijn naam is Jacquelina en ik ben de oprichtster van CG Curls.Op dit moment ben ik al 30 jaar ondernemer en heb ik diverse bedrijven opgezet, overgenomen en weer verkocht. Deze bedrijven varieerden in omvang en opereerden in verschillende sectoren, zoals Interim Management, Reclame, Vastgoed en Recreatie. Gedurende de meeste jaren lag mijn focus op de B2B-sector, maar de laatste jaren ben ik voornamelijk actief geweest op de B2C-markt.

Mijn kennismaking met de wereld van krullen kwam toen ik merkte dat mijn eigen krullen begonnen te verdwijnen door overmatig blonderen en het gebruik van verkeerde producten, zoals later bleek.

Ik zocht op Google naar manieren om mijn krullen weer terug te krijgen en ontdekte daarbij de CG Methode. Na mezelf hierin te hebben verdiept, besloot ik ermee aan de slag te gaan. Ik investeerde voornamelijk in budgetproducten, maar maakte ook vaak de fout om producten te kopen die weliswaar voor krullen waren maar niet CG waren, simpelweg omdat er 'voor krullen' op stond.

Na de verkoop van mijn bedrijf in 2019 vroeg ik me na een paar maanden af waarom er nog geen onlineshop was waar je alle informatie over de CG Methode kon vinden en waar je alleen maar CG-producten kon kopen.En dat was het begin van een nieuw bedrijf, namelijk CG Producten.nl.

Met deze webshop wilde ik niet zomaar een van de vele shops zijn met dezelfde merken als iedereen. Dus besloot ik me te verdiepen in krullenmerken die nog niet in de EU waren vertegenwoordigd en bracht ik bekende krullenmerken naar Nederland. Ik stak mijn nek uit, trendsetter is wellicht een betere omschrijving.

Dit werd een groot succes omdat ook influencers graag wilden samenwerken om deze merken uit te proberen en te promoten op hun profiel. Nu zie je deze merken bij alle onlineshops in Nederland en daarbuiten.

Op dezelfde manier was ik ook een trendsetter met mijn eigen merk, de Proteïne Druppels die gelanceerd werden in 2021. En dat zal ik blijven doen. Ik geloof dat je beter innovatief kunt zijn dan klakkeloos doen wat anderen doen. 

In 2021 heb ik de webshop verkocht, omdat het te groot werd en geen personeel wilde aannemen zodat ik me volledig kon focussen op mijn moisture lijn, Amazing Curls die begin 2023 gelanceerd is.

Mijn uitdaging in het ondernemerschap is dan ook van niets iets te maken.

Wil je meer weten over hoe onze lijn tot stand is gekomen en met welke gedachte erachter? Lees dan hier verder.